Eva-Marie

Eva-Marie, Socialrådgiver

Derfor valgte jeg coaching:

Jeg havde over en længere periode ikke følt at min arbejdsmæssige præstation var tilfredsstillende, jeg var generelt usikker på om jeg gjorde mit arbejde godt nok, og jeg havde svært ved at bevare et overblik i mit daglige arbejde.

Søren hjalp mig til at identificere mine fokus områder, jeg fandt ud af, at det jeg i virkeligheden stræbte efter i min tilværelse var en ro og en balance i tingene.  Jeg fandt ud af at - struktur – var nøgleordet for mig.  Hvis jeg i højere grad kunne strukturere mit arbejde, fik jeg ro og balance i min håndtering af den daglige planlægning af mit arbejde, og fik derved også det overblik jeg behøvede, for at arbejde optimalt. Metoden, som Søren hjalp mig til at finde frem til anvender jeg den dag i dag.

Hvorfor vælge coaching:

Jeg har mødt nogle mennesker der ikke helt kan forstå hvorfor det er nødvendigt at blive coachet. De synes det er en ”overvurderet modedille” og at man i bund og grund selv bedst ved, hvad der er det rigtige at gøre i forhold til ens egen situation.  Indtil videre har jeg kun mødt skeptiske udmeldinger fra personer der aldrig har forsøgt at blive coachet. Det jeg plejer at forklare ”skeptikerne” er, at man bør vælge coaching hvis man ønsker en forandring i tilværelsen, hvad enten det omhandler privatlivet eller erhvervslivet.  Ved forandring i tilværelsen forstår jeg, at der er nogle forhold i ens tilværelse som man ikke er tilfreds med/eller synes kunne fungere bedre.

Jeg formoder, at nogen er skeptiske overfor coaching, fordi de forbinder en coach med ”en træner” en person, der fortæller en hvad man skal gøre, og skælder ud når man ikke gør det rigtigt (fx en sur Ulrik Vildbæk der står ude på sidelinjen, rød i hovedet,  råbende og skrigende). De glemmer måske bare, at en træners fornemste opgave er  at få spillerne til at yde deres optimale, ud fra de individuelle forudsætninger de har. Det handler om at skabe resultater, og arbejde hen imod et mål.

Coaching handler i bund og grund om, selv at finde metoden, vejen, handlingen - om man vil!!? -  til at skabe den ønskede forandring i tilværelsen. Coachen har nogle værktøjer der understøtter den tankemæssige virksomhed. At blive coachet er derfor hårdt arbejde.  Jeg plejer at kalde det ”mental udrensning”.

Selverkendelse:

Jeg har over en længere periode været af den opfattelse, at jeg havde en rigtig god selverkendelse, og at jeg derfor lynhurtigt kunne tage fat i min måde at håndtere ting på, og ændrer den efter velbefindende. Desværre må jeg efterhånden tilstå at erkendelsen af, at jeg burde håndtere nogle situationer på en anden måde, ikke er nok!!  Søren hjalp mig til at identificerer problemområderne, og selv finde frem til hvorledes jeg kunne omsætte erkendelse til handling.

Hvad har jeg fået ud af coaching:

Coaching har hjulpet mig til at udnytte mit fulde potentiale. Jeg er blevet mere effektiv i mit arbejde. Dette afsmitter sig igen på min selvtillid og mit selvværd der aldrig har været bedre – det giver også positive tilbagemeldinger i privatlivet.

Jeg er blevet handlekraftig og mere beslutningsdygtig – jeg er blevet bedre til at lytte til min intuition.

Jeg blevet meget bevidst om mine værdier i tilværelsen, hvilket jeg aldrig har skænket en tanke før!

Jeg har lært mig selv bedre at kende, hvilket for mig har været den største udfordring.